Κρουασάν



Μια συνταγή της κυρίας Marina Markou για ΚΡΟΥΑΣΑΝ από την ομάδα στο Facebook Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας


Κρουασάν

Σήμερα έκανα την αγαπημένη μας συνταγή κρουασάν που την κάνω εδώ και 20 χρόνια.
Έκανα σκέτα, με τυρί, και με ταχίνι κακάο και περίσσεψε και λίγη ζύμη και έκανα μερικά στριφτά με μήλα σταφίδες.

ΣΥΝΤΑΓΉ: 
Ένα κιλό αλεύρι γ.ο.χ. 
40 γρ.μαγιά 
δύο κ.γ. αλάτι 
δύο κ.σ. ηλιέλαιο 
100 γρ. ζάχαρη και περίπου 600ml. 
Χλιαρό νερό

Πρώτα βάζουμε στο κάδο του μίξερ το αλεύρι, κάνουμε έναν λάκκο και βάζουμε την μάγια με λίγη ζάχαρη, ένα κ.γ κουρκουμα και λίγο από το νερό και το αφήνουμε να ενεργοποιηθεί (περίπου 15 λεπτά).
Μετά βάζουμε όλα τα υπόλοιπα και στο νερό βλέπετε, μπορεί να μην χρειαστεί να το βάλετε όλο.
Πρέπει να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Μετά το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας και ζυγίζουμε το κάθε μπαλάκι 45 γρ. κάνουμε 16 μπαλάκια.
Μετά τα απλώνουμε και τα βουτυρώνουμε (περίπου 200 γρ.) και τα στοιβάζουμε το ένα πάνω στο άλλο όπως στην φωτογραφία που σας έβγαλα και το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει.
Μετά το ανοίγουμε όπως στην φωτογραφία και σχηματίζουμε τα τρίγωνα για τα κρουασάν.
Όταν φουσκώσουν τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20-25λεπτά.