Μια συνταγή της κυρίας Reggina Filippou για ΘΡΑΨΑΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Θράψαλα γεμιστά με φέτα και λαχανικά
Υλικά
ένα κολοκύθι σε κυβακια,
ενα καροτο σε κυβακια,
μια ντομάτα σε κυβακια,
μια πράσινη πιπεριά κέρατο σε κυβακια,
μια κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε κυβακια,
μαϊντανός ψιλοκομμενος,
άνηθος ψιλοκομμενος,
ενα κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
δυο σκελίδες σκόρδο λιωμενες,
φέτα σε κυβακια,
αλάτι, πιπέρι,
λαδι
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα πλοκάμια από τα θραψαλα και τα γιαχνιζουμε με λίγο νερό να μαλακώσουν.
Τα βγαζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κολοκύθι, το καρότο και το κρεμμύδι.
Τα βγαζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κολοκύθι, το καρότο και το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε λίγο νερό να βράσουν να μισομαλακώσουν.
Τα βάζουμε μαζί με τα πλοκάμια και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Γεμίζουμε τα θράψαλα και τα κλείνουμε με οδοντογλυφιδα.
Τα βάζουμε μαζί με τα πλοκάμια και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Γεμίζουμε τα θράψαλα και τα κλείνουμε με οδοντογλυφιδα.
Τα βαζουμε σε ταψι.
Όση γέμιση περισσέψει την βάζουμε στο ταψι.
Περιχύνουμε με λάδι και χυμο ντομάτας.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μια ωρα.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μια ωρα.