Χαλουμωτές με γιαούρτι

ΧΑΛΟΥΜΩΤΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΧΑΛΟΥΜΩΤΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι Χωριάτικο
  • 11 γρ. μαγιά ξηρή
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. δυόσμο αποξηραμένο
  • ½ φλ. σπορέλαιο 
  • ½ φλ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 και 2/3 φλ. νερό χλιαρό
  • 500 γρ. χαλούμι κομμένο σε κύβους


Εκτέλεση 

  1. Σε ένα μπολ βάζετε τη μαγιά, τη ζάχαρη και προσθέτετε το νερό. 
  2. Ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά να φουσκώσει.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, το αλάτι και το δυόσμο.
  4. Ανακατεύετε, προσθέτετε το σπορέλαιο και ρυζιάζετε. 
  5. Δηλαδή, τρίβετε το μίγμα με τις παλάμες σας μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα.
  6. Μετά, βάζετε το γιαούρτι και λίγο – λίγο το μίγμα της μαγιάς και ζυμώνετε. 
  7. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να κολλά ελάχιστα στα χέρια.
  8. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και κουβέρτα και το αφήνετε στην άκρη να φουσκώσει για 30 λεπτά.
  9. Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε ένα μεγάλο φύλλο και απλώνετε μέσα το χαλούμι.
  10. Κλείνετε από τη μία πλευρά μέχρι τη μέση και μετά από την άλλη πλευρά καλύπτετε καλά το φύλλο.
  11. Ρολάρετε και κόβετε τη ζύμη σε έξι κομμάτια, θα έχει περίπου 6εκ. το κάθε κομμάτι.
  12. Παίρνετε ένα κομμάτι και σχηματίζετε μία ομοιόμορφη στρογγυλή χαλουμωτή προσέχοντας να μη βγει το χαλούμι απέξω. 
  13. Τη βάζετε σε ένα ταψί στο οποίο έχετε στρώσει αντικολλητική λαδόκολλα 
  14. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη. 
  15. Σκεπάζετε τις χαλουμωτές και τις αφήνετε στην άκρη σκεπασμένες με πετσέτα να φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου.
  16. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και ψήνετε τις χαλουμωτές για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. 
  17. Αν θέλετε να είναι πιο τραγανές τις αλείφετε με λάδι.


ΠΗΓΗ: tasosgiatsis

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget