ΧΑΛΟΥΜΩΤΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι Χωριάτικο
- 11 γρ. μαγιά ξηρή
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 3 κ.σ. δυόσμο αποξηραμένο
- ½ φλ. σπορέλαιο
- ½ φλ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 και 2/3 φλ. νερό χλιαρό
- 500 γρ. χαλούμι κομμένο σε κύβους
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζετε τη μαγιά, τη ζάχαρη και προσθέτετε το νερό.
- Ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά να φουσκώσει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, το αλάτι και το δυόσμο.
- Ανακατεύετε, προσθέτετε το σπορέλαιο και ρυζιάζετε.
- Δηλαδή, τρίβετε το μίγμα με τις παλάμες σας μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα.
- Μετά, βάζετε το γιαούρτι και λίγο – λίγο το μίγμα της μαγιάς και ζυμώνετε.
- Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να κολλά ελάχιστα στα χέρια.
- Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και κουβέρτα και το αφήνετε στην άκρη να φουσκώσει για 30 λεπτά.
- Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε ένα μεγάλο φύλλο και απλώνετε μέσα το χαλούμι.
- Κλείνετε από τη μία πλευρά μέχρι τη μέση και μετά από την άλλη πλευρά καλύπτετε καλά το φύλλο.
- Ρολάρετε και κόβετε τη ζύμη σε έξι κομμάτια, θα έχει περίπου 6εκ. το κάθε κομμάτι.
- Παίρνετε ένα κομμάτι και σχηματίζετε μία ομοιόμορφη στρογγυλή χαλουμωτή προσέχοντας να μη βγει το χαλούμι απέξω.
- Τη βάζετε σε ένα ταψί στο οποίο έχετε στρώσει αντικολλητική λαδόκολλα
- Επαναλαμβάνετε το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη.
- Σκεπάζετε τις χαλουμωτές και τις αφήνετε στην άκρη σκεπασμένες με πετσέτα να φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και ψήνετε τις χαλουμωτές για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Αν θέλετε να είναι πιο τραγανές τις αλείφετε με λάδι.
ΠΗΓΗ: tasosgiatsis
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!