Μια συνταγή της κυρίας Afroditi Malandraki για ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΜΑΡΑΘΟΠΙΤΕΣ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις
Κρητικές Μαραθόπιτες
Ζυμάρι
Μισό κιλό αλεύρι γοχ
Μια κούπα νερό
Ένα σφηνάκι ρακί
Λίγο αλάτι
Μισό κρασοπότηρο ελαιόλαδο
Γέμιση
250 γρ μάραθα
150 γρ σπανάκι
3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
Αλάτι - πιπέρι
1/4 κουπας ελαιόλαδο
2 - 3 κσ αλεύρι
Ετοιμάζουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε μισή ώρα τουλάχιστον να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Κάνουμε πιτάκια, μοιράζουμε τη γέμιση, τα κλείνουμε και ανοίγουμε στην αρχή με το χέρι και μετά με πλάστη όσο πιο λεπτές μπορούμε.
Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι αφού τις λαδώσουμε μια - μια με ένα πινέλο (δε θέλουν πολύ λάδι).