Κρητικές Μαραθόπιτες



ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΜΑΡΑΘΟΠΙΤΕΣ


Ζυμάρι
Μισό κιλό αλεύρι γοχ
Μια κούπα νερό
Ένα σφηνάκι ρακί
Λίγο αλάτι
Μισό κρασοπότηρο ελαιόλαδο

Γέμιση
250 γρ μάραθα
150 γρ σπανάκι
3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
Αλάτι - πιπέρι
1/4 κουπας ελαιόλαδο
2 - 3 κσ αλεύρι

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε μισή ώρα τουλάχιστον να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Κάνουμε πιτάκια, μοιράζουμε τη γέμιση, τα κλείνουμε και ανοίγουμε στην αρχή με το χέρι και μετά με πλάστη όσο πιο λεπτές μπορούμε.
Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι αφού τις λαδώσουμε μια - μια με ένα πινέλο (δε θέλουν πολύ λάδι).


Δημιουργός συνταγής: Afroditi Malandraki

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!