ΚΑΝΤΟΥΤΣΙΝΙ (ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ)
ΔΑΓΚΩΝΙΑ, ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΑΜΎΓΔΑΛΟ!
Υλικά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη,
- 1 φλιτζάνι βούτυρο,
- δυο αυγά,
- 3/4 του φλιτζανιού γάλα,
- ένα κουταλάκι κανέλα,
- 4 - 5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει,
- δυο φλιτζάνια αμύγδαλα με την φλούδα χοντροκομμένα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα.
- Μετά ρίχνουμε το αλεύρι με την κανέλα.
- Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή.
- Τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα.
- Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε τέσσερα μέρη.
- Πλάθουμε μπαστουνάκια και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Τα πατάμε να πλατύνουν και τα χαράζουμε.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 για 30 - 40 λεπτά.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα κόβουμε σε φέτες και τις ξαπλώνουμε στο ταψί.
- Ψήνουμε πάλι για 10 λεπτά.