ΚΟΥΒΕΡΑΚΙΑ
Υλικά
550 αλεύρι κίτρινο η χωριάτικο
350 γρ νερό
30 γρ ηλιέλαιο
15 γρ αλάτι
15 γρ ζάχαρη
1 φάκελο μαγιά ξερή
350 γρ νερό
30 γρ ηλιέλαιο
15 γρ αλάτι
15 γρ ζάχαρη
1 φάκελο μαγιά ξερή
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά στο κάδο του μίξερ, ζυμώνουμε 4 λεπτά στη χαμηλή ταχύτητα και 2 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.
Βάζουμε σε μπολ το ζυμάρι αλευρωμένο και το αφήνουμε να φουσκώσει 45 λεπτά.
Κόβουμε σε κομμάτια 100 γρ., πλάθουμε μπαλάκια, τα πιέζουμε με το μηχάνημα να γίνει το σχέδιο, βάζουμε λίγο αλεύρι από πάνω και τα σκεπάζουμε να ξανά φουσκώσουν.
Βάζουμε σε μπολ το ζυμάρι αλευρωμένο και το αφήνουμε να φουσκώσει 45 λεπτά.
Κόβουμε σε κομμάτια 100 γρ., πλάθουμε μπαλάκια, τα πιέζουμε με το μηχάνημα να γίνει το σχέδιο, βάζουμε λίγο αλεύρι από πάνω και τα σκεπάζουμε να ξανά φουσκώσουν.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 18 με 20 λεπτά.
Είναι πολύ νόστιμα και μαλακά.
Είναι πολύ νόστιμα και μαλακά.
Ευχαριστώ πολύ κύριε Γιώργο!
ΠΗΓΗ: Βικη Αναματερου, συνταγή George Chatzigiatroudakis