Κουβεράκια



ΚΟΥΒΕΡΑΚΙΑ


Υλικά
550 αλεύρι κίτρινο η χωριάτικο
350 γρ νερό
30 γρ ηλιέλαιο
15 γρ αλάτι
15 γρ ζάχαρη
1 φάκελο μαγιά ξερή

Εκτέλεση
Όλα τα υλικά στο κάδο του μίξερ, ζυμώνουμε 4 λεπτά στη χαμηλή ταχύτητα και 2 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.
Βάζουμε σε μπολ το ζυμάρι αλευρωμένο και το αφήνουμε να φουσκώσει 45 λεπτά.
Κόβουμε σε κομμάτια 100 γρ., πλάθουμε μπαλάκια, τα πιέζουμε με το μηχάνημα να γίνει το σχέδιο, βάζουμε λίγο αλεύρι από πάνω και τα σκεπάζουμε να ξανά φουσκώσουν.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 18 με 20 λεπτά. 
Είναι πολύ νόστιμα και μαλακά.
Ευχαριστώ πολύ κύριε Γιώργο!


ΠΗΓΗ: Βικη Αναματερου, συνταγή George Chatzigiatroudakis

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget