Μια συνταγή της κυρίας Reggina Filippou για ΜΑΛΑΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μαλακά κουλουράκια με γιαούρτι και μέλι
ΥΛΙΚΑ:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε αυγά, μέλι γιαούρτι, γάλα που έχουμε διαλύσει την σόδα και βανίλια.
1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
1 και 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη,
3/4 του φλιτζανιού μέλι,
3 αυγά,
3/4 του φλιτζανιού γάλα,
ένα γιαούρτι,
βανίλια,
1 κουταλάκι σόδα,
4 κουταλάκια μπέικιν,
8 - 9 φλιτζάνια αλεύρι
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε αυγά, μέλι γιαούρτι, γάλα που έχουμε διαλύσει την σόδα και βανίλια.
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
Πρέπει να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί μια ώρα.
Πλάθουμε κουλουράκια και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Αλείφουμε με γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 για 20 λεπτά.