Μια συνταγή της κυρίας Maria Xatzhstamatioy για ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΗΛΟ - ΚΥΔΩΝΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κέικ με μήλο - κυδώνι
2 μηλα,
1 μεγαλο κυδωνι.
200 γρμ βουτυρο,
Εκτελεση
Κοβουμε το κυδωνι σε κυβακια το βραζουμε για δεκα λεπτα σε μετρια φωτια ισα να μαλακωσει.
200 γρμ βουτυρο,
250 γραμ γιαουρτι πληρες,
350 γραμ ζαχαρη,
350 γραμ αλευρι γοχ,
1 μπεικιν,
1 κγ κανελα,
1 σφηνακι λικερ μηλου ή κονιακ,
4 αυγα.
Εκτελεση
Κοβουμε το κυδωνι σε κυβακια το βραζουμε για δεκα λεπτα σε μετρια φωτια ισα να μαλακωσει.
Το αφηνουμε να κρυωσει.
Κοβουμε και το μηλο τα βαζουμε μαζι και ανακατευουμε με κανελα και το κονιακ.
Χωριζουμε το τα αυγα.
Χωριζουμε το τα αυγα.
Χτυπαμε τα αυγα σε μαρεγκα σφιχτη.
Σε αλλη λεκανιτσα χτυπαμε το βουτυρο λιωμενο με τη ζαχαρη να αφρατεψει, ενα ενα τα αυγα.
Σε αλλη λεκανιτσα χτυπαμε το βουτυρο λιωμενο με τη ζαχαρη να αφρατεψει, ενα ενα τα αυγα.
Κατοπιν το γιαουρτι εναλλαξ με το αλευρι και το μπεικιν.
Στο τελος ενσωματωνουμε τη μαρεγκα απαλα με μαριζ.
Βουτυρωνουμε και πασπαλιζουμε μια φορμα με αλευρι ριχνουμε λιγο απο το μιγμα , βαζουμε πανω μηλα κυδωνια.
Βουτυρωνουμε και πασπαλιζουμε μια φορμα με αλευρι ριχνουμε λιγο απο το μιγμα , βαζουμε πανω μηλα κυδωνια.
Το επαναλαβανουμε μεχρι που να τελιωσουν τα υλικα, με τελευταια στρωση απο το μιγμα.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 50- λεπτα με 1 ωρα στον αερα στους 170 βαθμους
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 50- λεπτα με 1 ωρα στον αερα στους 170 βαθμους
Ελεγχουμε με οδοντογλυφιδα για το ψησιμο.