Παστουρμαδόπιτα



ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ


Έγινε πραγματικά τέλεια, αρωματική και όχι πολύ αλμυρή. 
Θα δώσω αναλυτικά συνταγή, δεν είναι η κλασική παραδοσιακή, έχω κάνει τα δικά μου για να τη φέρω στα μέτρα μου, αλλά αξίζει να τη δοκιμάσετε. 

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα πακέτο φύλλο Ζαγορίσιο.
Σε ένα μπολ ανακατεύω
20 φέτες μικρές παστουρμά ψιλοκομμένο και ελαφρώς καθαρισμένο από το τσιμένι, άφησα κάμποσο πάνω επίτηδες για να ενισχύσω το άρωμα, 
300 γραμμάρια κασέρι τριμμένο και 300 γραμμάρια γκούντα ή κάποιο γλυκό τυρί τύπου έμενταλ, 
ντοματίνια ψιλοκομμένα τα οποία έστυψα με τα χέρια μου για να φύγουν τα πολλά ζουμια και σπόρια, 
πιπέρι, 
δυόσμο, 
ελάχιστο λάδι 
και 3 γενναίες κουταλιές γιαούρτι. 
Ανακατεύω καλά. 
Στο ταψί μου στρώνω κάτω 3 φύλλα λαδωμένα ενδιάμεσα και λίγο τσαλακωμένα. 
Βάζω τη γέμιση, η οποία θέλω να είναι ένα λεπτό στρώμα. 
Από πάνω βάζω άλλα 3 φύλλα λαδωμένα ενδιάμεσα πάλι,
Χαράζω και ρίχνω με τα δάχτυλα λίγο νεράκι. 
Ψήνω στους 190 με αέρα για 50 περίπου λεπτά ώσπου να πάρει ωραίο χρώμα.

Φωτο Σούλα Λεβέντη

Δημιουργός συνταγής: Βασιλική Φαρμάκη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget