Πέστροφες στο γκριλ με σάλτσα άνηθου

Πέστροφες στο γκριλ με μια αρωματική σάλτσα άνηθου που αναδεικνύει τη φρεσκάδα του ψαριού. Ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ και γευστικό γεύμα.

ΠΕΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΗΘΟΥ


Πέστροφες στο γκριλ με μια αρωματική σάλτσα άνηθου που αναδεικνύει τη φρεσκάδα του ψαριού. Ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ και γευστικό γεύμα.


Υλικά

Για τις πέστροφες:
  • 4 πέστροφες, καθαρισμένες 
  • Αλάτι, κατά βούληση 
  • Ελαιόλαδο, για το άλειμμα 

Για τη σάλτσα άνηθου:
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα 
  • Χυμός από 1 λεμόνι 
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο 
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 


Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε καλά τις πέστροφες, τις αλατίζουμε εξωτερικά και εσωτερικά και τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. 
  2. Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. 
  3. Ψήνουμε τις πέστροφες για περίπου 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να είναι πλήρως ψημένες και να έχουν αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα. 
  4. Βάζουμε σε μούλτι τις σκελίδες σκόρδου, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και τον άνηθο. 
  5. Χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά. 
  6. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα και να γίνει λεία και κρεμώδης. 
  7. Μόλις ψηθούν οι πέστροφες, τις μεταφέρουμε σε πιατέλα και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα άνηθου.
  8. Σερβίρουμε αμέσως.


ΠΗΓΗ: Reggina Filippou‎ 
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget