Τυρόπιτα με Σόδα

Τραγανή Τυρόπιτα με Σόδα

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΔΑ


Μια εύκολη και νόστιμη τυρόπιτα που ετοιμάζεται γρήγορα και γίνεται τραγανή και αφράτη χάρη στη σόδα. Ιδανική για πρωινό ή για κολατσιό, θα την αγαπήσουν όλοι!


Υλικά

  • 250 γρ. φέτα (προαιρετικά, μπορούμε να βάλουμε λίγο παραπάνω) 
  • 100 γρ. ρεγκάτο ή γκούντα 
  • 1 πακέτο φύλλα (π.χ. Ζαγορίσιο) 
  • 3 αυγά 
  • 1 κουτάκι σόδα (330 ml) 
  • Λίγο λάδι για το άλειμμα των φύλλων 
  • Σουσάμι για το πασπάλισμα 


Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τη φέτα και το ρεγκάτο ή το γκούντα σε ένα μπολ. 
  2. Λαδώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 22 εκ. και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο. 
  3. Πασπαλίζουμε το φύλλο με μέρος από τα τριμμένα τυριά και απλώνουμε από πάνω το επόμενο φύλλο. 
  4. Λαδώνουμε ξανά και προσθέτουμε τυριά. 
  5. Συνεχίζουμε τη διαδικασία με τα φύλλα και τα τυριά, μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα φύλλα. 
  6. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη σόδα, ανακατεύοντας καλά. 
  7. Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια, περιχύνουμε το μείγμα αυγών και σόδας από πάνω και πασπαλίζουμε με σουσάμι. 
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. 


Δημιουργός συνταγής: Αγγελική Σκόνη 
 
Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget