ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΔΑ
Μια εύκολη και νόστιμη τυρόπιτα που ετοιμάζεται γρήγορα και γίνεται τραγανή και αφράτη χάρη στη σόδα. Ιδανική για πρωινό ή για κολατσιό, θα την αγαπήσουν όλοι!
Υλικά
- 250 γρ. φέτα (προαιρετικά, μπορούμε να βάλουμε λίγο παραπάνω)
- 100 γρ. ρεγκάτο ή γκούντα
- 1 πακέτο φύλλα (π.χ. Ζαγορίσιο)
- 3 αυγά
- 1 κουτάκι σόδα (330 ml)
- Λίγο λάδι για το άλειμμα των φύλλων
- Σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τη φέτα και το ρεγκάτο ή το γκούντα σε ένα μπολ.
- Λαδώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 22 εκ. και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο.
- Πασπαλίζουμε το φύλλο με μέρος από τα τριμμένα τυριά και απλώνουμε από πάνω το επόμενο φύλλο.
- Λαδώνουμε ξανά και προσθέτουμε τυριά.
- Συνεχίζουμε τη διαδικασία με τα φύλλα και τα τυριά, μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα φύλλα.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη σόδα, ανακατεύοντας καλά.
- Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια, περιχύνουμε το μείγμα αυγών και σόδας από πάνω και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Δημιουργός συνταγής: Αγγελική Σκόνη