Νηστίσιμα σουσαμένια κουλουράκια



Μια συνταγή της κυρίας Reggina Filippou‎ για ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΣΟΥΣΑΜΕΝΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμα σουσαμένια κουλουράκια

ΣΟΥΣΑΜΙ ΜΕΣΑ, ΣΟΥΣΑΜΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ

Υλικά
1 ποτήρι ηλιέλαιο ή Φυτίνη ή βούτυρο, 
1 ποτήρι ζάχαρη, 
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι, 
ένα σφηνάκι λικέρ, 
ένα κουταλάκι σόδα, 
1/2 ποτήρι σουσάμι, 
αλεύρι όσο πάρει, 
δυο κουταλάκια μπέικιν
Σουσάμι για επικάλυψη

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη. 
Διαλύουμε την σόδα στον χυμό και το ρίχνουμε στο βούτυρο. 
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. 
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη. 
Αφήνουμε να να ξεκουραστεί για μια ώρα. 
Πλάθουμε κουλουράκια. 
Τα βουτάμε σε νερό και μετά τα κυλάμε στο σουσάμι.
Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 - 30 λεπτά