Κοτόπουλο με μπύρα, μέλι και θυμάρι στη γάστρα και Τυροκροκέτες με μπύρα

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ και ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΥΡΑ 


Κοτόπουλο μαγειρεμένο σε μπύρα, μέλι και θυμάρι στη γάστρα και Τυροκροκέτες τραγανές εξωτερικά και κρεμώδεις εσωτερικά, ιδανικές για συνοδευτικό ή μεζέ!


Κοτόπουλο με Μπύρα, Μέλι και Θυμάρι στη Γάστρα


Υλικά

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
  • 1 κουταλάκι καπνιστή γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουταλάκι λεμονοθύμαρο
  • 2 κουταλάκια φρέσκο θυμάρι
  • Χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κουτάκι μπύρα


Εκτέλεση

  1. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, λεμονοθύμαρο και φρέσκο θυμάρι εξωτερικά και εσωτερικά.
  2. Σε ένα βαζάκι, χτυπάμε το χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, το μέλι, το ξύδι μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο. 
  3. Αλείφουμε καλά το κοτόπουλο μέσα-έξω με το μείγμα.
  4. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στη γάστρα και ρίχνουμε ένα κουτάκι μπύρα.
  5. Ψήνουμε στον αέρα στους 200°C για 40 λεπτά. 
  6. Μετά ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε στο γκριλ για άλλα 10 λεπτά, περιχύνοντας το κοτόπουλο με τους χυμούς του.


Τυροκροκέτες με Μπύρα


Υλικά

  • 1 κουτάκι μπύρα
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, τριμμένη
  • Σπορέλαιο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την μπύρα με το μπέικιν πάουντερ. 
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  3. Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει.
  4. Προσθέτουμε τη φέτα και την κεφαλογραβιέρα και ζυμώνουμε καλά να ενσωματωθούν τα τυριά.
  5. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να τα τηγανίσουμε.
  6. Τηγανίζουμε τις τυροκροκέτες σε καυτό σπορέλαιο μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. 
  7. Σερβίρουμε ζεστές.

Κοτόπουλο μαγειρεμένο σε μπύρα, μέλι και θυμάρι στη γάστρα και Τυροκροκέτες τραγανές εξωτερικά και κρεμώδεις εσωτερικά, ιδανικές για συνοδευτικό ή μεζέ!Τυροκροκέτες τραγανές εξωτερικά και κρεμώδεις εσωτερικά, ιδανικές για συνοδευτικό ή μεζέ!

Δημιουργός συνταγής: Voula Damala

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget