Ρίχνετε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό και βράζετε, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να βαρυψηθούν– να μείνουν al dente.
Τα στραγγίζετε και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα για να μείνουν ζεστά.
Στο μεταξύ, βάζετε το βούτυρο με την παρμεζάνα σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά και το ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
Προσθέτετε 1 φλ. από την κρέμα γάλακτος και την ανακατεύετε καλά με το σύρμα, πάντα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να σμίξει με το βούτυρο.
Προσθέτετε την γκοργκοντζόλα και τη μοτσαρέλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας μέσα λίγη-λίγη την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, μέχρι να λιώσουν όλα τα τυριά και να γίνει μια λεία σος.
Ελέγχετε το αλάτι, ανακατεύετε μέσα μπόλικο πιπέρι και τη σερβίρετε πάνω στα μακαρόνια.
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!