Μπισκοτογλυκό στρατσιατέλα



Μια συνταγή της κυρίας Marina Markou για ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΣΤΡΑΤΣΙΑΤΕΛΑ από την ομάδα στο Facebook Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας


Μπισκοτογλυκό στρατσιατέλα

Συνταγή: 
180 γρ. μπισκοτα 
70 γρ. βούτυρο 
400 γρ. Μασκαπονε 
90 γρ. άχνη ζάχαρη 
μια βανίλια 
200 γρ.κρεμα γάλακτος 
3 κ.σ. κρεμα γάλακτος 
6 φύλλα ζελατίνης 
100 γρ. κουβερτουρα 

και για την επικάλυψη 
60γρ.κουβερτουρα 
και τρεις κ.σ. κρέμα γάλακτος. 

Σπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και προσθέτουμε το βούτυρο.
Tα βάζουμε σε ταψακι και τα πατάμε με ένα ποτήρι για να απλώσουν και το βάζουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε μασκαπονε με άχνη ζάχαρη, βανίλια και το αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις στην μασκαπονε. 
Έχουμε βάλει τη ζελατίνη να μουλιασει σε παγωμένο νερό, τη ζουλαμε να φύγει το πολύ νερό την βάζουμε σε ένα μπολακι με 50ml.κρεμα γάλακτος και την ζεστενουμε να διαλυθεί η ζελατίνη. 
Βάζουμε δύο κ.σ. από την κρέμα και το ανακατεύουμε με την ζελατίνη και μετά το ενσωματώνουμε με την κρέμα.
Κοβουμε σε μικρά κομματάκια 100γρ. Κουβερτουρα και την βάζουμε μέσα στην κρέμα.
Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις και την βάζουμε στην βάση με το μπισκότο. 
Ζεστάνουμε τις τρεις κ.σ. κρέμα γάλακτος και βάζουμε και 60γρ. Κουβερτουρα να λιώσει.
Το βάζουμε πάνω στο γλυκό με ένα κουτάλι (δεν το απλώνουμε) και με ένα ξυλάκι κάνουμε τα σχέδια.