Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Τάρτα με μπρόκολο, λαχανικά και ζύμη κουρού
1/2 kg μπρόκολο σε μπουκετάκια
2 κολοκυθάκια σε ροδέλες ψιλές
4 - 5 ντοματίνια
1 κρέμα γάλακτος 250 ml
1,5 κούπα τριμμένα τυριά, ρεγκάτο - κασέρι - κεφαλοτύρι
2 αυγά
αλατοπίπερο
2 κολοκυθάκια σε ροδέλες ψιλές
4 - 5 ντοματίνια
1 κρέμα γάλακτος 250 ml
1,5 κούπα τριμμένα τυριά, ρεγκάτο - κασέρι - κεφαλοτύρι
2 αυγά
αλατοπίπερο
Για τη ζύμη κουρού
2 φλ αλεύρι
3/4 φλ βούτυρο λιωμένο
1 αυγό
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ κεφαλοτύρι τριμμένο
αλατοπίπερο
Σε μια λεκάνη βάζουμε το βούτυρο, το αλάτι, το αυγό και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τώρα το αλεύρι σιγά-σιγά και ζυμώνουμε να έχουμε μια μαλακιά ζύμη.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Σε μπόλικο νερό ζεματάμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου για 3 - 4 λεπτά.Αφήνουμε στην άκρη.
Σε μπόλικο νερό ζεματάμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου για 3 - 4 λεπτά.Αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε και τα κολοκυθάκια για 3 - 4 λεπτά και μετά τα σουρώνουμε καλά.
Βουτυρώνουμε καλά μία φόρμα για τάρτα και βάζουμε τη ζύμη να απλωθεί και στα τοιχώματα.
Στρώνουμε τα κολοκυθάκια τα μπρόκολα και τα ντοματίνια.Σε ένα λεκανάκι χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά αλατοπιπερώνουμε ελαφρά ρίχνουμε και τα τριμμένα τυριά και ρίχνουμε το μείγμα πάνω τα λαχανικά μας.Σκεπάζούμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον αέρα για 1 ώρα στους 180 °.