Φωτο Αγγελική Σκόνη
Μια συνταγή της κυρίας Ολγα Κασσου για ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Πεντανόστιμη τυρόπιτα με κρέμα
Υλικά
1 λίτρο γαλα φρέσκο
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1/4 φέτα τριμμένη με τα χέρια
1/4 γραβιέρα τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
1 πακετο φύλλο κρούστας
Αλάτι / πιπέρι
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Χυλός
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
Λίγο νεράκι για να γίνει ένας αραιούτσικος χυλός. Αυτό χρησιμοποιήστε το σε όλες τις πίτες, κάνει τις πίτες πιο τραγανές
1 λίτρο γαλα φρέσκο
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1/4 φέτα τριμμένη με τα χέρια
1/4 γραβιέρα τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
1 πακετο φύλλο κρούστας
Αλάτι / πιπέρι
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Χυλός
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
Λίγο νεράκι για να γίνει ένας αραιούτσικος χυλός. Αυτό χρησιμοποιήστε το σε όλες τις πίτες, κάνει τις πίτες πιο τραγανές
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι και ανακατεύω μέχρι να πήξει η κρέμα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι και ανακατεύω μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αμέσως μετά ρίχνω την γραβιέρα τριμμένη και την φέτα, λιγο αλατακι, λιγο πιπερακι και αφήνω στην ακρη.
Στρωνω σε ταψί τα φύλλα, λαδωνω και κρατάω 4 φύλλα για το τέλος,
Ριχνω την κρέμα, στρωνω τα υπόλοιπα φύλλα, χαραζω ρίχνω απο τον χυλό που έφτιαξα στις χαρακιές της πίτας, ραντιζω με το χερι μου την πιτα με νερό και ψήνω στους 180° στον αέρα για 45'-50'.
Φωτο Αγγελική Σκόνη Φωτο Αγγελική Σκόνη