ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ ΚΑΙ ΝΕΡΑΝΤΖΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Άφθονα τα νεραντζάκια και τα περγαμόντα αυτή την εποχή!
Ας κάνουμε ένα ωραίο μυρωδάτο γλυκό του κουταλιού, να γλυκάνουμε αυτές τις κρύες μέρες!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα φρούτα και τρίβουμε στο ψιλό του τρίφτη τη φλούδα.
Κόβουμε σε κομμάτια, αφαιρούμε τη σάρκα και περνάμε ρολό σε κλωστή.
Βράζουμε από 10 λεπτά, 3 - 4 φορές για να ξεπικρίσει.
Στα 25 κομμάτια ή αναλογία είναι 1 κιλό ζάχαρη, 1 βανίλια και 2,5 ποτήρια νερό.
Βράζουμε 10 λεπτά, αφήνουμε 1 νύχτα.
Βράζουμε 10 λεπτά και στην τρίτη φορά προσθέτουμε λίγο λεμόνι και 1 κούπα του τσαγιού γλυκόζη.
Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!