Μια συνταγή της κυρίας Margarita Kariwtou για ΣΤΡΙΦΤΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις
Στριφτόπιτες με χειροποίητο φύλλο
Ανακατευω :
600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.σ. ξύδι λευκό
3 κ.σ. λάδι
λίγο αλάτι
Στριφτόπιτες με χειροποίητο φύλλο
Ανακατευω :
600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.σ. ξύδι λευκό
3 κ.σ. λάδι
λίγο αλάτι
χλιαρό νεράκι όσο πάρει (περίπου 1 και 1/4 ποτήρι νερού)
νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
Αφήνω τη ζύμη μου να ξεκουραστεί για μισή ώρα και ανοίγω 8 - 9 φύλλα.
Σε ένα μπολ έχω ανακατέψει:
περίπου μισό κιλό φέτα θρυμματισμένη
λίγο γάλα
πιπέρι
λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
Κάθε φύλλο το ραντίζω με ελαιόλαδο.
Βάζω λίγη γέμιση, τυλίγω και φτιάχνω σαλιγκαράκια.
Αλείφω τα στριφτάρια μου με λίγο γάλα και ελαιόλαδο και ψήνω στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για περίπου 45 - 50 λεπτά.