ΣΑΡΑΓΛΑΚΙΑ
Υλικά
Γέμιση
150 γρ καρύδι τριμμένο
150 γρ αμύγδαλο τριμμένο ωμό
100 γρ καρύδα
50 γρ σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ ζάχαρη
2 κγ κανέλα
μισό κγ γαρύφαλλο
10 λευκά μπισκότα στο μουλτι
250 γρ βούτυρο εγώ έβαλα Κερκύρας
500 γρ φύλλο Βηρυτού
Ψήνουμε 150 βαθμούς 70 75 λεπτά τα σαραγλί
Σιρόπι
500 γρ νερό
750 ζάχαρη
1 βανίλια
Λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
150 γρ αμύγδαλο τριμμένο ωμό
100 γρ καρύδα
50 γρ σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ ζάχαρη
2 κγ κανέλα
μισό κγ γαρύφαλλο
10 λευκά μπισκότα στο μουλτι
250 γρ βούτυρο εγώ έβαλα Κερκύρας
500 γρ φύλλο Βηρυτού
Ψήνουμε 150 βαθμούς 70 75 λεπτά τα σαραγλί
Σιρόπι
500 γρ νερό
750 ζάχαρη
1 βανίλια
Λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βράζουμε 4 λεπτά, ρίχνουμε το λεμόνι, βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη βανίλια.
Μόλις βγουν τα σαραγλάκια τα σιροπιάζουμε με το σιρόπι που βγάλαμε 20 λεπτά πριν από τη φωτιά.
Για τη γέμιση βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Μόλις βγουν τα σαραγλάκια τα σιροπιάζουμε με το σιρόπι που βγάλαμε 20 λεπτά πριν από τη φωτιά.
Για τη γέμιση βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Απλώνουμε το φύλλο, σκορπάμε λίγη γέμιση, διπλώνουμε μια παλάμη και από κει ρολάρουμε μέχρι πάνω με μια ψιλή βελόνα πλεξίματος.
Πιάνουμε από τις άκρες και σουρώνουμε προς τη μέση.
Βγάζουμε και τοποθετούμε σε ταψί.
Λιώνουμε το βούτυρο και το απλώνουμε με το πινέλο.
Όταν παγώσει το κόβουμε και το ψήνουμε.
ΠΗΓΗ: Βικη Αναματερου, συνταγή George Chatzigiatroudakis