ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥΡΣΙ
Υλικά (Για 3 βάζα του κιλού)
15 τεμ πιπεριές μικρές
ένα πιάτο βαθύ λάχανο ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
1 κλωναράκι σέλερι
ένα πιάτο βαθύ λάχανο ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
1 κλωναράκι σέλερι
Ξύδι αλάτι νερό καυτό
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πιπεριές, κόβουμε ένα καπάκι από πάνω και αδειάζουμε από τα σπόρια.
Πλένουμε τις πιπεριές, κόβουμε ένα καπάκι από πάνω και αδειάζουμε από τα σπόρια.
Σε μπολ ανακατεύουμε το λάχανο, το σέλερι και το καρότο.
Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε στο βάζο, μου πήρε 5 τεμ. στο καθένα και ότι γέμιση περίσσεψε την έβαλα πάνω από τις πιπεριές.
Έριξα 5 κ. σούπας ξύδι σε κάθε βάζο και μια κ. σούπας αλάτι χοντρό.
Έριξα 5 κ. σούπας ξύδι σε κάθε βάζο και μια κ. σούπας αλάτι χοντρό.
Γέμισα με καυτό νερό μέχρι πάνω και έκλεισα το καπάκι καλά.
Γύρισα ανάποδα και άφησα όλο το βράδυ.
Την επόμενη μέρα τα γύρισα κανονικά και τα έβαλα στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.
ΠΗΓΗ: Βικη Αναματερου