Φασολάδα με γλασαρισμένα λαχανικά και Μπρουσκέτες με μαρινάτη σαρδέλα και πιπεριά Φλωρίνης



Δύο συνταγές της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΜΕ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ και ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΑΡΙΝΑΤΗ ΣΑΡΔΕΛΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Φασολάδα με γλασαρισμένα λαχανικά

Χυλωμένη και πεντανόστιμη!

Υλικά
500gr φασόλια μέτρια βανίλιες Φενεου
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
4 μέτρια καρότα σε ροδέλες
Μία κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης στον τρίφτη
Μισό ματσάκι σέλινο
1 φλ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
1/4 φλ. λάδι
Αλάτι και πιπέρι

Βάζω τα φασόλια μου να μουσκέψουν σε κρύο νερό από βραδύς, να φουσκώσουν.
Το πρωί σε βαθιά κατσαρόλα βάζω να βράσουν για ένα τέταρτο από τη στιγμή του βρασμού.
Αλλάζω το νερό και τα βάζω πάλι με ενάμιση λίτρο νερό περίπου ίσως και λίγο περισσότερο, να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 1 μισή ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι έχω ψιλοκόψει τα λαχανικά μου και με ελάχιστο λάδι τα γλασάρω να γυαλίσουν.
Γυρίζω τα λαχανικά μου στην κατσαρόλα με τα φασόλια , αλατοπιπερώνω προσθέτω και το υπόλοιπο λαδάκι και την σάλτσα ντομάτας και βράζω για μισή ωρίτσα ακόμα.
Τα γλασαρισμενα λαχανικά βράζουν τόσο όσο πρέπει έτσι ώστε να μην λιώσουν και δεν αλλοιώνεται το άρωμα τους δίνοντας στη φασολάδα μας πλούσια γεύση.
Προς το τέλος δυναμώνω τη φωτιά ανακατεύοντας που και που να μην κολλήσει και περιμένοντας να χυλώσει η φασολάδα .




Μπρουσκέτες με μαρινάτη σαρδέλα και πιπεριά Φλωρίνης

Μπρουσκετούλες με φρυγανισμένο ζυμωτό ψωμάκι, μαρινάτη σαρδελίτσα και ψητή πιπεριά Φλωρίνης!!!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω λεπτές φετούλες ζυμωτό ψωμί.
Τις αλείφω με λίγο λαδάκι .
Καθαρίζω μία σκελίδα σκόρδο, την κόβω στη μέση και τρίβω τα ψωμάκια μου έτσι ώστε να αρωματίσουν.
Ψήνω σε ένα σχαροτήγανο τα ψωμάκια να τραγανίσουν.
Βάζω στη βάση του ψωμιού μία φέτα ψητής πιπεριάς Φλωρίνης έτοιμη από αυτές στο βαζάκι και από πάνω φιλετάκια μαριναρισμένης σαρδέλας.
Περιχύνω με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και σερβίρω.
Για τις μαρινάτες σαρδέλες ακολούθησα ακριβώς την ίδια διαδικασία όπως και το γαύρο στην ανάρτηση εδώ με τη μόνη διαφορά ότι άφησα λίγο περισσότερο στο αλάτι και στο ξύδι γιατί ήταν πιο μεγάλες οι σαρδέλες και πιο χοντρές.