Μια συνταγή της κυρίας Αγγελικής Σκόνη για ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Κέικ καρότου με κρέμα τυριού
300 γρ. καρότο τριμμένο
3 αβγά
250 γρ. ζάχαρη, μισή λευκή και μισή καστανή
1/3 κ.γ. γαρίφαλο,
1 κ.γ. κανέλα,
1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο,
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
3 κουτ. σουσαμι
1 κουτ. κονιακ (προαιρετικά)
200 γρ. σπορέλαιο
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
100 γρ. καρύδια
3 αβγά
250 γρ. ζάχαρη, μισή λευκή και μισή καστανή
1/3 κ.γ. γαρίφαλο,
1 κ.γ. κανέλα,
1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο,
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
3 κουτ. σουσαμι
1 κουτ. κονιακ (προαιρετικά)
200 γρ. σπορέλαιο
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
100 γρ. καρύδια
Κρέμα τυριού
50 γρ.αχνη
125 γρ. βουτυρο
225 γρ. τυρί κρέμα
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, το σουσάμι, το σπορελαιο, το κονιάκ και ανακατεύουμε
Στην συνέχεια σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά, το ξύσμα και τα καρύδια και τα προσθέτουμε στα υγρά υλικά.
Ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170, σε ταψακι 25εκ.
Όταν γίνει το κόβω στην μέση οριζόντια.
Βάζω όλα τα υλικά για την κρέμα τυριού και ανακατεύω.
Βάζω στο κέικ που έχω κόψει και καπακώνω με το άλλο μισό όση μένει την προσθέτω από πάνω.