Μια συνταγή της κυρίας Ευαγγελίας Μιχου για ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο
Τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο
για το φύλλο
ενάμιση νεροπότηρο νερό
2 κουταλιές λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
αλεύρι όσο μας πάρει
Σε λεκάνη ρίχνω το νερό χλιαρό, το λάδι, το μπέικιν και το αλάτι, ανακατεύω καλά και προσθέτω το αλεύρι σιγά - σιγά.
Ζυμώνω μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί.
για το άλειμμα των φύλλων θα χρειαστούμε 1 πλάκα σκληρό Βιτάμ λιωμένο
Χωρίζω τη ζύμη σε 2 ζυμαράκια.
Ανοίγω με τον πλάστη όσο πάει, αλείφω με το Βιτάμ, διπλώνω, αλείφω... μέχρι που το κάνω φάκελο.
Το ίδιο κάνω και με το άλλο φύλλο.
Τα βάζω στο ψυγείο 1 ώρα.
Όταν περάσει η ώρα παίρνω το ένα φύλλο, ανοίγω με το χέρι και το βάζω σε λαδωμένο ταψί.
Ετοιμάζω τη γέμιση ανακατεύοντας 400 γρ. φέτα με 2 φλιτζανάκια του καφέ γάλα και απλώνω πάνω στο φύλλο.
Βάζω και το άλλο φύλλο από πάνω, αλείφω με καλαμποκέλαιο, χαράζω και ψήνω στους 200 βαθμούς, για μισή ώρα στον αέρα.