ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
Χειροποίητα ζυμαρικά με σιμιγδάλι, σερβιρισμένα με φρέσκο βούτυρο γάλακτος και τυράκι!
Υλικά
- 335 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 3 γρ. αλάτι
- 120 γρ. ζεστό νερό
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι με το αλάτι.
- Προσθέτουμε σιγά - σιγά το νερό και ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μία μπάλα και την τυλίγουμε με μεμβράνη.
- Αφήνουμε στην άκρη για περίπου 20 λεπτά, ώστε να ξεκουραστεί η ζύμη.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη μας σε ένα μεγάλο φύλλο.
- Τυλίγουμε το φύλλο γύρω από τον πλάστη και το βγάζουμε όλο μαζί σε ρόλο.
- Κόβουμε στο πάχος που θέλουμε να έχουν τα μακαρόνια και στη συνέχεια ξεδιπλώνουμε το κάθε ρολάκι.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 3 με 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε τα φρέσκα ζυμαρικά με λιωμένο φρέσκο βούτυρο γάλακτος και τριμμένο τυρί.
Δημιουργός συνταγής: Αγγελική Σκόνη
Ακολουθήστε μας στο Google News!