Χειροποίητα Ζυμαρικά με Σιμιγδάλι

ΧΟΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ


Χειροποίητα ζυμαρικά με σιμιγδάλι, σερβιρισμένα με φρέσκο βούτυρο γάλακτος και τυράκι! 


Υλικά

  • 335 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 γρ. αλάτι
  • 120 γρ. ζεστό νερό


Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι με το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε σιγά - σιγά το νερό και ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά.
  3. Πλάθουμε τη ζύμη σε μία μπάλα και την τυλίγουμε με μεμβράνη.
  4. Αφήνουμε στην άκρη για περίπου 20 λεπτά, ώστε να ξεκουραστεί η ζύμη.
  5. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη μας σε ένα μεγάλο φύλλο.
  6. Τυλίγουμε το φύλλο γύρω από τον πλάστη και το βγάζουμε όλο μαζί σε ρόλο.
  7. Κόβουμε στο πάχος που θέλουμε να έχουν τα μακαρόνια και στη συνέχεια ξεδιπλώνουμε το κάθε ρολάκι.
  8. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 3 με 5 λεπτά.
  9. Σερβίρουμε τα φρέσκα ζυμαρικά με λιωμένο φρέσκο βούτυρο γάλακτος και τριμμένο τυρί.


Δημιουργός συνταγής: Αγγελική Σκόνη

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget