ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΦΕΤΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Σήμερα έκανα ενα υπέροχο σνακ με καραμελωμενες φετες απο ολοκληρο πορτοκαλι βουτυγμενες σε σοκολάτα!
Οι γευσιγνώστες ξέρουν, ότι ο συνδυασμός του πορτοκαλιού με τη σοκολάτα ειναι υπέροχος!
Κραταει πολύ εξω απο το ψυγειο, ειναι και νηστίσιμο !
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβουμε σε φετες του μισου ποντου 5 μετρια πορτοκάλια τα οποια αφηνουμε σε μπολικο νερο 1μιση μερα...
Αλλαζουμε το νερο 2 φορες.
Ριχνουμε σε μια κατσαρολα 800 γρ. Ζαχαρη, 1 βανιλια 1 ποτηρι νερο και το χυμο απο μισο λεμονι.
Αλλαζουμε το νερο 2 φορες.
Ριχνουμε σε μια κατσαρολα 800 γρ. Ζαχαρη, 1 βανιλια 1 ποτηρι νερο και το χυμο απο μισο λεμονι.
Αφηνουμε να βρασει 5 λεπτά.
Ριχνουμε τις φετες και αφηνουμε 5 λεπτα να βρασουν.
Αφηνουμε ολη νυχτα να βγαλει το φρουτο τα υγρα του.
Την επομενη μερα το βραζουμε παλι μεχρι να δεσει το σιροπι.
Οταν κρυωσουν τα βγαζουμε απο το σιροπι, τα αφηνουμε σε μια σχαρα να στραγγιξουν και τα στεγνωνουμε 20 λεπτα στους 180 βαθμούς στο φουρνο.
Λιωνουμε σοκολατα της αρεσκειας μας με 1 κουταλια σπορελαιο και τα βουταμε.
Αφηνουμε σε αντικολιτικο χαρτι να στεγνωξουν.
Την επομενη μερα το βραζουμε παλι μεχρι να δεσει το σιροπι.
Οταν κρυωσουν τα βγαζουμε απο το σιροπι, τα αφηνουμε σε μια σχαρα να στραγγιξουν και τα στεγνωνουμε 20 λεπτα στους 180 βαθμούς στο φουρνο.
Λιωνουμε σοκολατα της αρεσκειας μας με 1 κουταλια σπορελαιο και τα βουταμε.
Αφηνουμε σε αντικολιτικο χαρτι να στεγνωξουν.
ΠΗΓΗ: Ρουλα Λυρου