ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΔΡΟΣΕΡΗ ΣΑΛΑΤΑ ΚΙΝΟΑ
Υλικά
Για το σολομό (για μια μερίδα)
Για το σολομό (για μια μερίδα)
Σολομός
1 κ.σ. τυρί κρέμα
μισή κουταλιά γλυκού κέτσαπ
Αλάτι
1 κ.σ. τυρί κρέμα
μισή κουταλιά γλυκού κέτσαπ
Αλάτι
πιπέρι
λάδι
χυμό λεμονιού και λίγο ξύσμα
άνηθος
Έψησα το σολομό και λίγο πριν το τέλος άπλωσα την κρέμα και το άφησα λίγο ακόμα.
Μπορείτε να το ψήσετε και σκέτο και να βάλετε την κρέμα μετά, είναι εξίσου νόστιμο.
Μπορείτε να το ψήσετε και σκέτο και να βάλετε την κρέμα μετά, είναι εξίσου νόστιμο.
Για τη σαλάτα Κινόα (υλικά για 2 μερίδες)
Κινόα
1 φλυτζάνι κινόα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο φρέσκο
μισή πιπεριά πορτοκαλί
μισή πιπεριά κόκκινη
1 μικρό αγγούρι κομμένο κύβους
μια χούφτα ντοματάκια
1 φλυτζάνι κινόα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο φρέσκο
μισή πιπεριά πορτοκαλί
μισή πιπεριά κόκκινη
1 μικρό αγγούρι κομμένο κύβους
μια χούφτα ντοματάκια
Λάδι
αλάτι
πιπέρι
λίγο ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
άνηθο
Πλένουμε καλά την κινόα και την βράζουμε με δύο φλυτζάνια νερό.
Κλείνουμε το μάτι, σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Όταν κρυώσει την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα λαχανικά, το χυμό και το λάδι.
ΠΗΓΗ: Βικη Αναματερου