
ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ
Μια πιτούλα με κιμά ανάμεικτο, χοιρινό και λίγο μοσχαρίσιο.
Χρειαζόμαστε
- μισο κιλο κιμα
- 3 μεγαλα κρεμμυδια
- 2 πρασα
- 3 κουταλιες σαλτσα
- 1 κ.γ. πιπερι κοκκινο
- 1 κ.γ. αλατι χοντρο
- 4 κουταλιες ελαιολαδο
Εκτέλεση
- Τσιγαρίζω όλα τα υλικά μαζί.
- Προσθέτω λίγο νερό και σιγοβράζω μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
Το αφήνω να κρυώσει και ετοιμάζω το ζυμάρι μου.
Για τη ζύμη
- 2 ποτήρια νερο
- τεσσεράμισι ποτήρια αλεύρι Κούλα
- 1 κουταλακι αλατι χοντρο
- λιγο ελαιολαδο
- 1 πλακα Βιτάμ
Εκτέλεση
- Τα ζυμώνω όλα μαζί και ξεκουράζω τη ζύμη για 10 λεπτά.
- Μετά τη χωρίζω σε δύο μέρη.
- Παίρνω το πρώτο, ανοίγω ένα μεγάλο φύλλο, αλείφω με το Βιτάμ, διπλώνω, ξανα-αλοίφω, μέχρι να κάνω ένα τετράγωνο ζυμάρι.
- Κάνω το ίδιο και με το δεύτερο κομμάτι ζύμης και αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Ανοίγω σε μεγάλο φύλλο το ένα κομμάτι, βάζω στο ταψί και στρώνω τη γέμιση.
- Ανοίγω και το δεύτερο φύλλο, απλώνω πάνω από τη γέμιση και λαδώνω με λάδι ελαφρύ ή αν περίσσεψε βάζω κι από το λιωμένο βιτάμ.
- Δεν χαράζω.
- Ψήνω στους 190 βαθμούς, στον αέρα, για μισή ώρα ή και παραπάνω αναλόγως το φούρνο.