Κιμαδόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Ευαγγελίας Μιχου‎ για ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κιμαδόπιτα

Μια πιτούλα με κιμά ανάμεικτο, χοιρινό και λίγο μοσχαρίσιο.

Χρειαζόμαστε
μισο κιλο κιμα 
3 μεγαλα κρεμμυδια 
2 πρασα 
3 κουταλιες σαλτσα 
1 κ.γ. πιπερι κοκκινο 
1 κ.γ. αλατι χοντρο 
4 κουταλιες ελαιολαδο 

Εκτέλεση
Τσιγαρίζω όλα τα υλικά μαζί.
Προσθέτω λίγο νερό και σιγοβράζω μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
Το αφήνω να κρυώσει και ετοιμάζω το ζυμάρι μου.

Για τη ζύμη
2 ποτήρια νερο 
τεσσεράμισι ποτήρια αλεύρι Κούλα 
1 κουταλακι αλατι χοντρο 
λιγο ελαιολαδο 
1 πλακα Βιτάμ 

Τα ζυμώνω όλα μαζί και ξεκουράζω τη ζύμη για 10 λεπτά.
Μετά τη χωρίζω σε δύο μέρη.
Παίρνω το πρώτο, ανοίγω ένα μεγάλο φύλλο, αλείφω με το Βιτάμ, διπλώνω, ξανα-αλοίφω, μέχρι να κάνω ένα τετράγωνο ζυμάρι.
Κάνω το ίδιο και με το δεύτερο κομμάτι ζύμης και αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ανοίγω σε μεγάλο φύλλο το ένα κομμάτι, βάζω στο ταψί και στρώνω τη γέμιση.
Ανοίγω και το δεύτερο φύλλο, απλώνω πάνω από τη γέμιση και λαδώνω με λάδι ελαφρύ ή αν περίσσεψε βάζω κι από το λιωμένο βιτάμ.
Δεν χαράζω.
Ψήνω στους 190 βαθμούς, στον αέρα, για μισή ώρα ή και παραπάνω αναλόγως το φούρνο.