ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για ένα κουτί κανελόνια πήρα ένα μεγάλο στήθος κοτόπουλο, το έβρασα πολύ καλά και το ψιλόκοψα.
Έβαλα 200 γραμμάρια κεφαλοτύρι, 100 γραμμάρια γκούντα τριμμένο, μισή κόκκινη πιπεριά, λίγο πιπέρι και λίγα φυλλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένα. Αυτά είναι η γέμιση για τα κανελόνια.
Για την μπεσαμέλ έβαλα ένα λίτρο γάλα να ζεσταθεί καλά μαζί με 2 χτυπημένα αυγά, 1 κύβο κότας, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις ζεστάθηκε το γάλα μου, έλιωσα 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ με λίγο νερό, το έριξα μέσα και ανακάτεψα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ μου.
Πρόσθεσα λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο και μία κουταλιά βούτυρο σε ένα πυρέξ, γέμισα τα κανελόνια με τη γέμιση, τους έριξα από πάνω μία κρέμα γάλακτος 200 ml και από πάνω έβαλα την μπεσαμέλ ζεστή (αν φοβάστε ότι ο φούρνος σας είναι δυνατός και θα πάρουν χρώμα γρήγορα χωρίς να έχουν προλάβει να ψηθούν τα κανελόνια μαζί με την κρέμα γάλακτος ανακατέψτε και μισό ποτήρι χλιαρό νερό και ρίξτε το στα κανελόνια).
Λίγο τυράκι τριμμένο από πάνω και το έψησα στους 190 αντιστάσεις.
ΠΗΓΗ: Μένια Στεφοπούλου