
ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
Απλά υπέροχα!
Υλικά
- 700 γρ κιμά από μπούτι κοτόπουλο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 ντομάτα τριμμένη στο μούλτι
- 1 σκελίδα σκόρδο,
- 1 κούπα σκληρό τυρί Δανίας, τριμμένο
- 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά,
- 1 κουταλιά της σούπας σπασμένο κόλιανδρο,
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο μαϊντανό,
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα,
- 1 κόφτη κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά,
- αλάτι,
- πιπέρι,
- ρίγανη,
- λάδι,
- (Εγω έβαλα και 1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης )
- Προαιρετικά 1 κύβο κνορ κοτόπουλο, τριμμένο στον τρίφτη (εγώ βάζω)
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσοχή να μην καούν αλλά να μαραθούν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Προσθέτουμε το μαϊντανό, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά του κοτόπουλου, προσθέτουμε το τυρί, τη φρυγανιά, την ντομάτα, την μουστάρδα και όλα τα μυρωδικά.
- Τέλος βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό που είχαμε τσιγαρίσει ώστε να γίνουν πολτός και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
- Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
- Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά.



Δημιουργός συνταγής Ειρήνη Σταματέλλη, συνταγή Gogo Samiou