Υπέροχα κουλουράκια



Μια συνταγή της κυρίας Marina Markou για ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας


Υπέροχα κουλουράκια

Συνταγή: 
300γρ. Βούτυρο μαλακό 
180γρ. Ζάχαρη 
60γρ. Ηλιέλαιο 
60γρ. Γάλα 
3 Αυγά 
δύο κ.γ. μπέικιν παουτερ 
3 Βανίλιας 
ξύσμα από δύο πορτοκάλια 
650-700γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Χτυπάμε καλά το βούτυρο και τη ζάχαρη για τέσσερα λεπτά, μετά βάζουμε ένα - ένα τα αυγά να χτυπηθούν καλά. 
Μετά βάζουμε το λάδι, το γάλα και τις βανίλιες με το ξύσμα πορτοκαλιού. 
Ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια μέτρια ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Αν κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. 
Το βάζουμε στο ψυγείο. 
Εγώ το ζυμάρι το έκανα το βράδυ και το πρωί έπλασα τα κουλουράκια ή βάζουμε για τρεις ώρες στο ψυγείο.
Εγώ πρώτα τα κάνω μπαλάκια των 15γρ. το καθένα και μετά τα πλάθω. 
Τα αλείφουμε με ένα αυγό και δύο κουταλιές της σούπας γάλα και τα βάζουμε στο φούρνο στους 165 βαθμούς, στον αέρα, για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. 
Τα κουλουράκια δεν είναι πολύ γλυκά, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και άλλη ζάχαρη να βάλετε 300γρ. εγω έβαλα 180γρ.