Μια συνταγή του κυρίου tasosgiatsis για ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ
Πένες με κίτρινη πιπεριά
1 συσκευασία πένες
ζωμός από βρασμένα λαχανικά
2 κίτρινες πιπεριές
1 κουταλάκι κουρκουμά
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
5 - 6 μανιτάρια
1 κουταλάκι ντοματοπολτέ
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
½ φλ. άσπρο κρασί
ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Σε μία κατσαρόλα με ζεματιστό νερό προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και ψήνουμε τα ζυμαρικά μας.
Στο μπλέντερ προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές σε μικρά κομματάκια, το κρεμμύδι και τα πολτοποιούμε.
Κόβουμε τα μανιτάρια μας σε φέτες και τα σοτάρουμε σε μια βαθουλή κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο.
Αφού μαραθούν τα μανιτάρια σβήνουμε με το άσπρο κρασί και προσθέτουμε τον πολτό της πιπεριάς, τον κουρκουμά, τον ντοματοπολτέ, αλάτι και πιπέρι.
Αφού πάρει η σάλτσα μας μια βράση προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και ακολούθως τα ζυμαρικά μας.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.
1 κουταλάκι κουρκουμά
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
5 - 6 μανιτάρια
1 κουταλάκι ντοματοπολτέ
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
½ φλ. άσπρο κρασί
ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Σε μία κατσαρόλα με ζεματιστό νερό προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και ψήνουμε τα ζυμαρικά μας.
Στο μπλέντερ προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές σε μικρά κομματάκια, το κρεμμύδι και τα πολτοποιούμε.
Κόβουμε τα μανιτάρια μας σε φέτες και τα σοτάρουμε σε μια βαθουλή κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο.
Αφού μαραθούν τα μανιτάρια σβήνουμε με το άσπρο κρασί και προσθέτουμε τον πολτό της πιπεριάς, τον κουρκουμά, τον ντοματοπολτέ, αλάτι και πιπέρι.
Αφού πάρει η σάλτσα μας μια βράση προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και ακολούθως τα ζυμαρικά μας.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.