Αφράτα και μαλακά τσουρεκάκια με αποξηραμένα φρούτα και σταφίδες



Μια συνταγή της κυρίας Suzanna Suzanna για ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Αφράτα και μαλακά τσουρεκάκια με αποξηραμένα φρούτα και σταφίδες

Προζύμι.
Γάλα χλιαρό - 100μλ
Νερό χλιαρό - 100μλ
Μαγιά ξηρή - 10γρ
Αλεύρι - 120γρ
Ζύμη :
Νερό χλιαρό - 100 γρ.
Ζάχαρη - 150-180γρ
Αλάτι - ενα κουταλάκι
Βανίλια - 1
2 αυγά
Αλεύρι - 630γρ
Βούτυρο - 100γρ
Κακουλέ και Μαχλεπι από μισό κουταλάκι το κάθε ένα.
( Εγω εβαλα και αποξηραμενα φρουτα και ξανθιες σταφιδες με το μάτι)

Για το προζύμι:
Διαλύουμε σε ένα μπoλ την μαγιά στο νερό και το γάλα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 30 - 45 λεπτά σκεπασμένο.
Μόλις φουσκώσει το προζύμι μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και αρχίζουμε το χτύπημα σε μεσαία ταχύτητα με τον γάντζο.
Προσθέτουμε το αλεύρι σε τρεις δόσεις και ζυμώνουμε για 2 - 3 λεπτά.
Σ' αυτή την φάση η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και υγρή και να μην ξεκολλάει ιδιαίτερα από τα τοιχώματα.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια σχετικά μεγάλη λεκάνη αφού τη λαδώσουμε και σκεπάζουμε για 2 ώρες περίπου για να τριπλασιαστεί.
Μόλις φουσκώσει κάνουμε μπαλάκια (εγώ έκανα κάθε μπαλάκι 115γρ.).
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα τσουρεκάκια.
Αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσουν σκεπασμένα.
Αλείφουμε με αυγό, ρίχνουμε αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 25 - 30 λεπτά.
(Με κάθε μπαλάκι 70 γρ. βγαίνουν 20 τσουρεκάκια.)
Εγώ έκανα διπλή δόση με 115 γρ. το κάθε μπαλάκι.