Μια συνταγή της κυρίας Marina Markou για ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας
Αλμυρά κουλουράκια
Χτυπάμε μόνο το βούτυρο, μετά το αυγό, το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι με το μίξερ.
Αλμυρά κουλουράκια
Συνταγή:
500 γρ. αλεύρι
ένα μπέικιν
250 γρ. βούτυρο αλατισμένο
ένα κ.γ. αλάτι
90 γρ. γάλα
ένα αυγό
δύο κ.γ. ζάχαρη.
Για το άλειμμα
ένα αυγό
Χτυπάμε μόνο το βούτυρο, μετά το αυγό, το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι με το μίξερ.
Και μετά φοράμε γάντια και ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν, το ζυμώνουμε, το αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί και πλάθουμε τα κουλουράκια.
Τα αλείφουμε με αυγό και από πάνω τριμμένη γραβιέρα Κρήτης έβαλα.Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντίστασης για 25-28 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Εγώ έκανα διπλή δόση.