ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΑΒΛΟΒΕΣ
Ατομικές παβλοβες έφτιαξα απόψε με σαντιγί και γλυκό κουταλιού φράουλα που έκανα την προηγούμενη εβδομάδα.
Συνταγή για περίπου 15 πάβλοβες:
4 ασπράδια αυγού,
100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική,
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη,
εκχύλισμα βανίλιας,
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
Ξεκινάμε να χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη και σταδιακά προσθέτουμε την άχνη κοσκινισμένη και τα υπόλοιπα υλικά.
Χτυπάμε περίπου 15 λεπτά ώσπου να γίνει ένα μείγμα λείο, σφιχτό και γυαλιστερό.
Σε ταψί με λαδόκολλα σχηματίζουμε με κορνέ μικρές φωλιές και με κουτάλι κάνουμε λακουβίτσα στη μέση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 με αέρα για 2 ώρες.
Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και ξεκολλάμε με προσοχή από τη λαδόκολλα.
Βάζουμε σαντιγί και ότι άλλο θέλουμε, φρούτα, ξηρούς καρπούς, γλυκό κουταλιού.
ΠΗΓΗ: Βασιλική Φαρμάκη