Δίχρωμο ραβανί



Μια συνταγή της κυρίας Ρουλας Λυρου για ΔΙΧΡΩΜΟ ΡΑΒΑΝΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Δίχρωμο ραβανί

Ένα ραβανί έκανα όπως το φτιάχναμε πριν χρόνια με την ευχή, του χρόνου, να γιορτάσουμε πάλι όλοι μαζί!

Συνταγή
Για τη βάση:
8 αυγά χωρισμένα
8 κ.σ. φρυγανιά
8 κ.σ. ζάχαρη
1 φλ. καφέ κονιάκ
1 κ.σ. μπέικιν
1μιση κούπα τσ. καρύδι τριμμένο
1 κ.γ. κανέλα
λίγο μοσχοκάρυδο

Κάνουμε τη μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε κρόκους και ζάχαρη να ασπρίσουν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος προσεκτικά την μαρέγκα.
Ψήνουμε 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο να κάνει λίγη κρούστα.

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
6 αυγά
6 κ.σ. ζάχαρη
6 κ.σ. σιμιγδάλι
Λίγο ξύσμα πορτoκαλιού
3 βανίλιες
1 κ.σ. μπέικιν

Με την ίδια διαδικασία, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο αφού περάσουν τα 10 λεπτά και το ρίχνουμε προσεκτικά από πάνω
Το ξαναψήνουμε μέχρι να ροδίσει (180 βαθμούς, περίπου μισή ώρα)
Ταψί Νο38

ΣΙΡΟΠΙ
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Βράζουμε 5 λεπτά

Κρύο σιρόπι και χλιαρό γλυκό.