Μια συνταγή της κυρίας Ευαγγελίας Μιχου για ΕΥΚΟΛΗ ΠΑΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Εύκολη πάστα σοκολατίνα
Για το παντεσπάνι
4 αυγά
70 γρμ ζάχαρη
100 γρμ αλεύρι
70 γρμ γάλα
2 κ/σ κακάο
2 βανίλιες
1 μπέικιν πάουντερ
50 γρμ. βούτυρο
5 κ .σ. γάλα για να βρέξουμε το παντεσπάνι
Κρέμα
1 μόρφατ
1 ζαχαρούχο
2 κ/σ κακάο
Γκανάζ
120 γρμ. γάλα
1 σοκολάτα γάλακτος
Χτυπάμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι μαζί για 3 λεπτά.
Το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί, εγώ το έβαλα σε 30 επί 20, και το ψήνουμε 20 λεπτά.
Όταν είναι χλιαρό ρίχνουμε τις 5 κουταλιές γάλα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Χτυπάμε το μόρφατ σε ένα μπολ, ρίχνουμε το ζαχαρούχο με τις δύο κουταλιές κακάο, ανακατεύουμε πολύ καλά και ενσωματώνουμε με το μόρφατ.
Ρίχνουμε πάνω από το παντεσπάνι και αφήνουμε στο ψυγείο 6 ώρες.
Ετοιμάζουμε την γκανάζ.
Ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε την σοκολάτα γάλακτος λιωμένη και ρίχνουμε πάνω από την κρέμα.
Το αφήνουμε πάλι στο ψυγείο.
Όταν κρυώσει καλά το χαράζουμε και γαρνίρουμε με σαντιγί και κόκκους σοκολάτας.