
ΕΥΚΟΛΗ ΠΑΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ
Υλικά
Για το παντεσπάνι- 4 αυγά
- 70 γρμ ζάχαρη
- 100 γρμ αλεύρι
- 70 γρμ γάλα
- 2 κ/σ κακάο
- 2 βανίλιες
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 50 γρ. βούτυρο
- 5 κ .σ. γάλα για να βρέξουμε το παντεσπάνι
Κρέμα
- 1 Μόρφατ
- 1 ζαχαρούχο
- 2 κ/σ κακάο
Γκανάζ
- 120 γρ. γάλα
- 1 σοκολάτα γάλακτος
Εκτέλεση
- Χτυπάμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι μαζί για 3 λεπτά.
- Το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί, εγώ το έβαλα σε 30 επί 20, και το ψήνουμε 20 λεπτά.
- Όταν είναι χλιαρό ρίχνουμε τις 5 κουταλιές γάλα.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα.
- Χτυπάμε το Μόρφατ σε ένα μπολ, ρίχνουμε το ζαχαρούχο με τις δύο κουταλιές κακάο, ανακατεύουμε πολύ καλά και ενσωματώνουμε με το Μόρφατ.
- Ρίχνουμε πάνω από το παντεσπάνι και αφήνουμε στο ψυγείο 6 ώρες.
- Ετοιμάζουμε την γκανάζ.
- Ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε την σοκολάτα γάλακτος λιωμένη και ρίχνουμε πάνω από την κρέμα.
- Το αφήνουμε πάλι στο ψυγείο.
- Όταν κρυώσει καλά το χαράζουμε και γαρνίρουμε με σαντιγί και κόκκους σοκολάτας.
