Κοτόπιτα



ΚΟΤΟΠΙΤΑ


Ζύμη
300 γρ. γιαούρτι
250 γρ. καλαμποκέλαιο
2 κ.σ. μπέικιν
1 αυγό
λίγο αλάτι
650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Γέμιση
1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο και πέτσα ή κοτόπουλο που μας έχει περισσέψει ψητό ή 2 μπούτια κοτόπουλου και λίγο στήθος για πιο ζουμερό και μαλακό, το κρέας να είναι 500 γρ. τουλάχιστον ότι και να βάλετε
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 κρεμμύδι ξερό
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
100 γρ κρέμα γάλακτος
1 φλυτζάνι τυριά τριμμένα
λίγα μανιτάρια και 3 φέτες μπέικον αν θέλετε, του πάει, εγώ δεν είχα 
Λάδι 
αλάτι 
πιπέρι 
κρασί 
μοσχοκάρυδο
 
Βάζουμε σε μπολ τα υλικά τις ζύμης, στο τέλος το αλεύρι, ζυμώνουμε και το αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο.
Κόβουμε το κοτόπουλο πολύ μικρά κομμάτια η λωρίδες και σοτάρουμε στο τηγάνι.
Μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και το μπέικον.
Σβήνουμε με λίγο κρασί και μεταφέρουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε την κρέμα και τα τυριά.
Κόβουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια, το περισσότερο για την βάση.
Την ανοίγουμε σε λαδόκολλα και τη βάζουμε στο ταψί γυρίζοντας την ανάποδα χωρίς το χαρτί. 
Ρίχνουμε τη γέμιση, φτιάχνουμε το υπόλοιπο ζυμάρι, το βάζουμε από πάνω και κλείνουμε την πίτα. 
Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 40 λεπτά με 1 ώρα, στις αντιστάσεις.
Τα τελευταία 10 λεπτά κατεβάζουμε χαμηλά να ψηθεί από κάτω γιατί τα λαχανικά βγάζουν υγρά.


ΠΗΓΗ: Βικη Αναματερου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget