
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
Υλικά:
1200 γρ. Μοσχαράκι ποντίκι, 8 κρεμμύδια ,
1,5 κ.σ. γλυκιά πάπρικα,
1,5 κ.σ. καυτερή πιπεριά κόκκινη,
δύο σκελίδες σκόρδο,
2 φύλλα δάφνης,
1,5 κ.σ. πελτέ ντομάτας,
250 ml. κόκκινο κρασί,
ένα κ.γ. κύμινο,
ένα κ.γ. ζάχαρη,
ένα καρότο,
αλάτι πιπέρι.
Εκτέλεση
Βάζουμε δύο κ.σ. λάδι πάνω στο κρέας και το ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το λάδι.
Βάζουμε την κατσαρόλα να κάψει καλά και ρίχνουμε το κρέας, το σοτάρουμε καλά.
Μετά ρίχνουμε τα κρεμμύδια να πάρουν και αυτά λίγο χρώμα.
Μετά το πελτέ ντομάτας και όλα τα μπαχαρικά και το σκόρδο.
Το σβήνουμε με το κρασί το αφήνουμε να εξατμιστεί προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να καλύπτει το κρέας και μόλις πάρει μια βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και το ψήνουμε για δύο ώρες.
Είναι αρκετά καυτερό, εμάς μας αρέσουν τα πικάντικα.