Μια συνταγή της κυρίας Marina Markou για ΑΤΟΜΙΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚΕΤΑ από την ομάδα στο Facebook Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας
Ατομικά ψωμάκια με τυρί, ελιές και σκέτα
Υλικά
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ml.νερο
200 ml. γάλα
50 ml. ηλιέλαιο
μια μαγιά
δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη
μια κουταλιά της σούπας αλάτι
ένας κρόκος αυγού με δύο κουταλιές της σούπας νερό για να αλείψουμε τα ψωμάκια όταν φουσκώσουν
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι και όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε για πέντε λεπτά.
Το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο και μετά κάνουμε μπαλάκια (εγώ τα ζυγίζω το κάθε μπαλάκι 85 γρ.).
Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν.
Τα αλείφουμε με το αυγό και τα ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς για 18 λεπτά.
Έκανα μερικά με φέτα και με ελιές, περνώ το μπαλάκι το πατάμε με τα χέρια και το κλείνω.