ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΟ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε πλασοτέ κατσαρόλα βάζω το χοιρινό (χρησιμοποίησα χοιρινό λαιμό) σε μπουκιές χωρίς λάδι να φύγουν τα υγρά του και να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτω λάδι και ένα μέτριο κρεμμύδι τριμμένο να τσιγαριστούν ελαφρά και σβήνω με ένα ποτηράκι κρασί.
Αφήνω να εξατμιστεί το κρασί και βάζω στην κατσαρόλα 3 πράσα σε ροδέλες, 2 καρότα σε ροδέλες και ένα μικρό λάχανο ψιλοκομμένο μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτω 2 κουταλιές πελτέ και ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι (εγώ δεν έβαλα γιατί έριξα καυτερή πιπεριά), και πάπρικα γλυκιά και αφήνω να σιγοβράσει, να πιεί τα υγρά και να μείνει με το λάδι του.
ΠΗΓΗ: Βασιλική Φαρμάκη