Μια συνταγή του κυρίου tasosgiatsis για ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ ΜΕ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ
Πρασοσέλινο με αυγολέμονο
2 πράσα (ροδέλες)
1 κιλό σέλινο
1 κουτ.της σουπας πελτέ ντομάτας
½ φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κιλό σέλινο
1 κουτ.της σουπας πελτέ ντομάτας
½ φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για το αβγολέμονο
1 αβγό
χυμό από 1½ λεμόνι
Ζεματίζετε το σέλινο για 2-3 λεπτά σε νερό που βράζει και το σουρώνετε.
Βάζετε σε δεύτερη κατσαρόλα τα πράσα και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους.
Προσθέτετε το σέλινο και το ελαιόλαδο, ανακατεύετε και σκεπάζετε με νερό.
Μόλις πάρουν δυο βράσεις, ρίχνετε πάνω στα λαχανικά το ρύζι, χωρίς να ανακατέψετε, και σκεπάζετε την κατσαρόλα.
Αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 10 λεπτά.
Προσθέτετε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.
Αν χρειαστεί συμπληρώνετε λίγο νερό.
Ετοιμάζετε το αβγολέμονο, περιχύνετε το φαγητό και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.