Χταπόδι στη γάστρα, γαρίδες στο γκριλ, φάβα και μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα



ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ, ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ, ΦΑΒΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΣΑΛΑΤΑ


Τέσσερις πεντανόστιμοι μεζέδες για να συνοδεύσουμε το τσιπουράκι μας!!

Χταπόδι στη γάστρα

Σε γάστρα τοποθετώ το χταπόδι με 2 φύλλα δάφνης, πιπέρι, 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο, μπόλικο κρασί και 3 κουταλιές της σούπας λάδι. 
Ψήνω στους 200 βαθμούς με αέρα για 1 ώρα. 


Γαρίδες στο γκριλ

Τις έβαλα σε ταψάκι στο γκριλ χωρίς λάδι, χωρίς τίποτα για 10 με 15 λεπτά το πολύ.


Φάβα

Μουλιάζω 500 γραμμάρια φάβα σε μπόλικο νερό για μισή ώρα. 
Στη συνέχεια σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο σοτάρω σε λίγο λάδι 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και στη συνέχεια βάζω τη φάβα και 1,5 λίτρο νερό. 
Όταν πάρει βράση, χαμηλώνω πολύ τη φωτιά και δεν ανακατεύω καθόλου, αλλά ξαφρίζω που και που. 
Σε μια ώρα περίπου είναι έτοιμη. 
Πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ και αλατίζω. 
Σερβίρω με λάδι, λεμόνι, κρεμμύδι και κάπαρη. 


Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα

Βράζω τα μαυρομάτικα για 40 λεπτά, τα στραγγίζω και τα κρυώνω. 
Στη συνέχεια ψιλοκόβω και ρίχνω μέσα κρεμμύδι φρέσκο και ξερό, πιπεριές πολύχρωμες , άνηθο, αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και λάδι. 


ΠΗΓΗ: Βασιλική Φαρμάκη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget