Γιουβαρλάκια



ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ


Υλικα:
700 γρ. κιμας μοσχαρίσιος
1 μικρο κρεμμύδι τριμμένο
1 φλιτζανάκι του καφε ρύζι νυχακι
1 αυγό
1 φλιτζανάκι καφε λάδι
Λιγο άνηθο 
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Τα ζυμώνουμε όλα μαζι.
Κάνουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα (μεσα εκτος απο το νερο ρίχνουμε λιγο λάδι, αλατι, πιπερι και 1 κυβο λαχανικων) σε νερό που βράζει.
Όταν βρασουν (ισως χρειαστει να προσθέσουμε λίγο καυτο νερακι) τα αυγοκόβουμε.
Εγω για το αυγόκομα χτυπαω στο μιξερ του καφε 1 αυγο με το χυμό 1 λεμονιου καλα. 
Ρίχνω λιγο καυτο ζουμακι και μετα το ρίχνω στην κατσαρόλα ανακατεύοντας καλα.