Μπρουσκέτες με τυροκαυτερή και ντοματίνια

Μπρουσκέτες με Πικάντικη Τυροκαυτερή και Ψητά Ντοματίνι

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ


Ένα νόστιμο και ελαφρύ συνοδευτικό που ταιριάζει ιδανικά με μια μπύρα ή τσίπουρο. Η πικάντικη τυροκαυτερή συνδυάζεται τέλεια με τα γλυκά ντοματίνια, δημιουργώντας έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων.


Υλικά

  • 200 γρ. ντοματίνια
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Φρέσκια ρίγανη
  • 10 φέτες ψωμί
  • Λάδι για το ψήσιμο

Για την Τυροκαυτερή:
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 κίτρινη πιπεριά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γρ. φέτα
  • 1 μικρή πιπεριά τσίλι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο


Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ντοματίνια σε νερό για 10 λεπτά. 
  2. Τα αφαιρούμε από το νερό, τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε.
  3. Τα βάζουμε σε πυρεξάκι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι, φέτες σκόρδου και φρέσκια ρίγανη. 
  4. Ψήνουμε στο γκριλ για 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  5. Κόβουμε τις φέτες ψωμιού, τις αλείφουμε με λίγο λάδι, σκόρδο και ρίγανη και τις ψήνουμε στη ψηστιέρα. 
  6. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την τυροκαυτερή: βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα, προσέχοντας να μην γίνει πολύ λείο.
  7. Αλείφουμε τις ψημένες φέτες ψωμιού με την τυροκαυτερή και από πάνω τοποθετούμε τα ντοματίνια με το λαδάκι τους. 
  8. Σερβίρουμε αμέσως.


Δημιουργός συνταγής: Voula Damala

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget