ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
Ένα νόστιμο και ελαφρύ συνοδευτικό που ταιριάζει ιδανικά με μια μπύρα ή τσίπουρο. Η πικάντικη τυροκαυτερή συνδυάζεται τέλεια με τα γλυκά ντοματίνια, δημιουργώντας έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων.
Υλικά
- 200 γρ. ντοματίνια
- Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Φρέσκια ρίγανη
- 10 φέτες ψωμί
- Λάδι για το ψήσιμο
Για την Τυροκαυτερή:
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 1/2 πιπεριά Φλωρίνης
- 1/2 κόκκινη πιπεριά
- 1/2 κίτρινη πιπεριά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 200 γρ. φέτα
- 1 μικρή πιπεριά τσίλι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ντοματίνια σε νερό για 10 λεπτά.
- Τα αφαιρούμε από το νερό, τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε.
- Τα βάζουμε σε πυρεξάκι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι, φέτες σκόρδου και φρέσκια ρίγανη.
- Ψήνουμε στο γκριλ για 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Κόβουμε τις φέτες ψωμιού, τις αλείφουμε με λίγο λάδι, σκόρδο και ρίγανη και τις ψήνουμε στη ψηστιέρα.
- Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την τυροκαυτερή: βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα, προσέχοντας να μην γίνει πολύ λείο.
- Αλείφουμε τις ψημένες φέτες ψωμιού με την τυροκαυτερή και από πάνω τοποθετούμε τα ντοματίνια με το λαδάκι τους.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Δημιουργός συνταγής: Voula Damala
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!