ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΈΛΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι + 3 κουταλιές ζάχαρη.
Προσθέτουμε 2 γεμάτες κουταλιές σιμιγδάλι και 3 κορν φλαουρ.
Ανακατεύουμε στη φωτιά να πήξει.
Προσθέτουμε 1 κουταλιά βούτυρο, μια βανίλια και ξύσμα πορτοκαλιού.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Θα χρειαστούμε 1 συσκευασία φύλλο κρούστας.
Απλώνουμε 3 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο.
Λαδώνουμε με σπορέλαιο ενδιάμεσα και το κόβουμε σε 3 λουρίδες.
Βάζουμε από μια κουταλιά κρέμα, γυρνάμε τις άκρες και τυλίγουμε.
Ψήνουμε για 45 λεπτά, στους 200 βαθμούς να ροδίσουν καλά.
Από πάνω (αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο) ρίχνουμε μέλι και κανέλα.
Λαδώνουμε με σπορέλαιο ενδιάμεσα και το κόβουμε σε 3 λουρίδες.
Βάζουμε από μια κουταλιά κρέμα, γυρνάμε τις άκρες και τυλίγουμε.
Ψήνουμε για 45 λεπτά, στους 200 βαθμούς να ροδίσουν καλά.
Από πάνω (αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο) ρίχνουμε μέλι και κανέλα.
ΠΗΓΗ: Ρουλα Λυρου