ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ
Υλικά
1 κιλο κιμα μοσχαρισιο
3 σκελιδες σκορδο
3 φετες ψωμι μουλιασμενες σε λιγο λευκο κρασι
1 αυγο
μισο κουταλάκι του γλυκου κοφτό μοσχοκαρ.
1 φλιτζανάκι του καφέ λαδι
Αλατι πιπερι
1 κουταλια ξυδι
3 σκελιδες σκορδο
3 φετες ψωμι μουλιασμενες σε λιγο λευκο κρασι
1 αυγο
μισο κουταλάκι του γλυκου κοφτό μοσχοκαρ.
1 φλιτζανάκι του καφέ λαδι
Αλατι πιπερι
1 κουταλια ξυδι
και 1/4 κουταλακι γλυκου σοδα
Εκτέλεση
Τα ζυμωνουμε ολα μαζί και αφηνουμε 2 ωρες.
Πλαθουμε κεφτεδακια, τα αλευρωνουμε και τηγανιζουμε..
Τα βαζουμε σε κατσαρολα, ψιλοκοβουμε 1 σκελιδα σκορδο, μια πρεζα μοσχοκαρυδο, λιγο πιπερι και λιγο αλατι και σοταρουμε με λιγο απο το λαδι που τα τηγανισαμε.
Εκτέλεση
Τα ζυμωνουμε ολα μαζί και αφηνουμε 2 ωρες.
Πλαθουμε κεφτεδακια, τα αλευρωνουμε και τηγανιζουμε..
Τα βαζουμε σε κατσαρολα, ψιλοκοβουμε 1 σκελιδα σκορδο, μια πρεζα μοσχοκαρυδο, λιγο πιπερι και λιγο αλατι και σοταρουμε με λιγο απο το λαδι που τα τηγανισαμε.
Σβηνουμε με 1 σφηνάκι κρασι.
Προσθετουμε 1 γεματη κουταλια πελτε ντοματας, ριχνουμε νερο μεχρι να σκεπαστουν και αφηνουμε να βρασουν μεχρι να δεσει η σάλτσα..
Αν εχουμε βαζουμε και λιγο φρεσκο θυμαρι.
Αν εχουμε βαζουμε και λιγο φρεσκο θυμαρι.
ΠΗΓΗ: Ρουλα Λυρου