Χοιρινό με αντίδια και σέλινο



Μια συνταγή της κυρίας Αγγελικής Σκόνη για ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΑΝΤΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Χοιρινό με αντίδια και σέλινο

1 κιλό χοιρινό σε μπουκίτσες
1 ματσάκι σέλερι
1/2 κιλό περίπου αντίδια
1 πράσο
4 - 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ξερό κρεμμύδι
1 ντομάτα
Άνηθο, 
αλάτι, 
πιπέρι, λ
ίγο σαφράν, 
κρασάκι λευκό
1 αυγό,
2 λεμόνια, 
μισό κουταλάκι κορν φλαουρ

Εκτέλεση:
Αφήνω το κρέας να πάρει βράση, χύνω το νερό, ξεπλένω το κρέας και την κατσαρόλα και ξαναβάζω περίπου για 1 ώρα
Βγάζω το κρέας σε μια σουπιέρα και φυλάω τον ζωμό.
Κόβω τα λαχανικά μου, τα κρεμμύδια με το πράσο μαζί και τα υπόλοιπα ξεχωριστά,
Βάζω λαδάκι στην κατσαρόλα, ρίχνω τα κρεμμύδια με το πράσο και το κρέας και αφήνω να τσιγαριστούν λίγο, σβήνω με λίγο λευκό κρασάκι.
Στη συνέχεια ρίχνω την ντοματούλα, αφήνω λίγο και συνεχίζω με τα χορταρικά.
Τα αφήνω να βγάλουν τα υγρά τους, αλατοπιπερώνω και ρίχνω το σαφράν διαλυμένο σε λίγο ζωμό.
Ρίχνω ζωμό μέχρι να σκεπαστούν τα χόρτα και σιγοβράζω.
Όταν δω ότι είναι έτοιμα τα χορταρικά φτιάχνω το αυγολέμονο.
Χτυπάω το αυγό, το λεμόνι και παίρνω λίγο - λίγο από το ζουμάκι, βάζω και το κορν φλάουρ και ανακατεύω καλά.
Το βάζω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο φαγητό και αφήνω να πάρει μια δυο βράσεις ακόμα.