Μια συνταγή της κυρίας Reggina Filippou για ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κουλουράκια με γεύση τσουρεκιού
ΑΡΩΜΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ, ΓΑΡΓΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΑΛΛΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ
Υλικά:
250 γρ γιαούρτι,
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη,
2 αυγά,
1/2 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο,
2 κουταλάκια μπέικιν,
1 κουταλάκι μαχλέπι,
1/2 κουταλάκι κακουλέ,
χυμός ενός πορτοκαλιού στον οποίο διαλύουμε 1 κουταλάκι αμμωνία,
ξύσμα πορτοκαλιού,
5 - 7φλιτζανια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά, γιαούρτι, ξύσμα, χυμό, αρωματικά και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν.
Πρέπει να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Πρέπει να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.
Πλάθουμε κουλουράκια και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Πλάθουμε κουλουράκια και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Αλείφουμε με γάλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15-20 λεπτά
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15-20 λεπτά