Πατατόπιτες σούπερ αφράτες και εύκολες



ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΕΣ ΣΟΥΠΕΡ ΑΦΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΕΣ


Υλικά

  • 1 κυβάκι μαγιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ αλάτι
  • 200 ml χλιαρό γάλα
  • 100 ml χλιαρό νερό
  • 50 ml ηλιέλαιο
  • 500 - 600 γρ. αλευρι.

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε ένα πολύ ωραίο αφράτο ζυμάρι και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος 1 ώρα να φουσκώσει.
  2. Για την γέμιση έβρασα πατάτες και τις πάτησα με πιρούνι να λιώσουν.
  3. Τσιγάρισα κρεμμύδι, λίγη πάστα ντομάτας, έριξα μέσα τις πατάτες, πρόσθεσα αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό (κι ότι άλλο θέλετε).
  4. Χώρισα την ζύμη σε 4 μπάλες, άνοιξα την κάθε μπάλα σε μακρόστενο σχήμα, έβαλα κατά μήκος στη μέση γέμιση πατάτας και έκλεισα την πίτα.
  5. Τοποθέτησα σε ταψί και έκοψα τις πιτούλες σε τριγωνάκια μόνο από την πάνω μεριά.
  6. Άφησα να φουσκώνουν 20 λεπτά και άλειψα με κρόκο αυγού με λίγο γάλα .
  7. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς, πάνω - κάτω, περίπου για 20 λεπτά.
  8. Κόβω και σερβίρω σε τριγωνάκια!